La nostra escola

Qui som?

Som un centre educatiu que treballem per donar un servei de qualitat a xiquets i xiquetes d’1 i 2 anys de Betxí.

La titularitat de l’Escola Infantil Pequelar és municipal i està parcialment subvencionada per la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana.

A Pequelar, els xiquets i xiquetes són els protagonistes del seu desenvolupament, i els espais, els temps i les activitats es dissenyen i s’adeqüen a les seues necessitats reals i no a l’estàndard del nivell preconcebut. L’observació dels processos de l’alumnat és la base per generar aquests nous espais, canviar organitzacions o fer noves propostes, i poder acompanyar i animar els xiquets i xiquetes en les seues descobertes atenent a les peculiaritats de cadascú.

Considerem que el joc i la lliure experimentació són la base per a la construcció del coneixement, la personalitat i l’adquisició de les eines comunicatives per a la socialització. Els xiquets i xiquetes van descobrint els llenguatges –verbal, musical, plàstic, corporal, matemàtic- a partir d’una aproximació lúdica, experimental, i, amb la interacció de les seues experimentacions i les respostes del seu entorn, van trobant noves possibilitats expressives i comunicatives, i cada cop esdevenen més autònoms i competents.

Cuidem molt els vincles emotius i potenciem la participació de les famílies amb qui compartim la cura i l’educació d’aquests primers anys.

Som una escola oberta que fem entre tots: Ajuntament, xiquets i xiquetes, pares i mares, iaios i iaies, educadores, personal de servei…. La convivència i el respecte són la nostra norma bàsica. Tothom pot aportar alguna cosa per fer una comunitat més rica i millor per a tots els xiquets i xiquetes que acollim.